אקולוגיה וסביבה

הוואנה האכילה

16 ביוני, 2016
אוּלי ווסטפאל, הוואנה האכילה (La Habana Comestible), 354 x 227 ס"מ, 2015.

תיעוד בצילום בגודל מלא של כל מרכיבי המזון הטרי שמצא האמן באזור הוואנה (קובה). מיצב שהוכן עבור המוזאון האורגני של רומרילו, עבור הביאנלה ה-12 של הוואנה.

האמן הגרמני, אולי ווסטפאל (Uli Westphal) עוסק באופן שתפיסות מוטעות ואידאולוגיות מעצבות את היחס שלנו לטבע, וספציפית, באופן שתעשיית המזון מציגה את הטבע ואף משנה אותו. לרבות מעבודותיו הוא מפתח שיטות סיווג מעין-מדעיות. פירמידת המזון מציגה את מוצרי המזון הטרי הזמינים לאוכלוסיית הוואנה, בצורה שמתכתבת עם הנוהג של הצגת המלצות תזונה. בפירמידה זו נקבע סידור המזון לפי זמינות המזון: בבסיסה המזון הזמין ביותר, המחולק כהקצבה ממשלתית חודשית; מעליו מזון שגדל בר בשטחים ציבוריים או נמכר בשווקים; מעליהם, מזון יקר אך נגיש לציבור הרחב; ובקודקוד הפירמידה מזון שאסור לציבור הרחב לצרוך (כגון בקר) או שמחירו כה יקר עד שרוב האוכלוסייה אינה יכולה להרשות לעצמה לקנותו.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *





כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מחקרי סביבה אצלך בתיבה

    מחקרי סביבה אצלך בתיבה





      תכנים נוספים שעשויים לעניין אותך

      רב-שיח בנושא אספקת מזון בריא ללא הגדלת הפגיעה בסביבה

      אוריאל בן חיים, יפית כהן, אורי אדלר, ליאור טורג'מן, רמי זיידנברג, ליאורה שאלתיאל הרפז, אבשלום (אבו) וילן

      גיליון קיץ 2016 / כרך 7(2) / תזונה מקיימת החקלאות בישראל מצויה במשבר; חקלאים רבים מתקשים להתפרנס, חסרה זרימה של כוח אדם חדש לתחום וכן שינויי האקלים ומשק המים המורכב בישראל מהווים אתגרים משמעותיים. עם זאת, ייתכן שהצורך להזין את האוכלוסייה הגדלה תוך הסתמכות על מקורות עצמיים עשוי להיות הנקודה שממנה החקלאות הישראלית תצמח ותשגשג מחדש

      החקלאות בישראל מצויה במשבר; חקלאים רבים מתקשים להתפרנס, חסרה זרימה של כוח אדם חדש לתחום וכן שינויי האקלים ומשק המים המורכב בישראל מהווים אתגרים משמעותיים. עם זאת, ייתכן שהצורך להזין את האוכלוסייה הגדלה תוך הסתמכות על מקורות עצמיים עשוי להיות הנקודה שממנה החקלאות הישראלית תצמח ותשגשג מחדש

      גיליון קיץ 2016 / כרך 7(2) / תזונה מקיימת

      חקלאות ישראל בעידן החדש – אגרואקולוגיה

      אוריאל בן חיים

      גיליון קיץ 2016 / כרך 7(2) / תזונה מקיימת האם לנוכח הצפי לגידול באוכלוסיית ישראל, תוכל החקלאות המקומית לספק לתושבי המדינה תזונה ים תיכונית בריאה בלי להגדיל את הפגיעה בסביבה? בהחלט כן! עם זאת, כדי להשיג מטרה זו נדרש שיתוף פעולה אמתי בין בעלי העניין – החקלאי, הצרכן והמדינאי

      האם לנוכח הצפי לגידול באוכלוסיית ישראל, תוכל החקלאות המקומית לספק לתושבי המדינה תזונה ים תיכונית בריאה בלי להגדיל את הפגיעה בסביבה? בהחלט כן! עם זאת, כדי להשיג מטרה זו נדרש שיתוף פעולה אמתי בין בעלי העניין – החקלאי, הצרכן והמדינאי

      גיליון קיץ 2016 / כרך 7(2) / תזונה מקיימת

      חיזיון

      מתן בן-טולילה

      גיליון חורף 2023 / כרך 14(4) מתן בן-טולילה נולד בקבוצת יבנה (1978). חי ויוצר בירושלים. צייר, בוגר תואר ראשון ושני במחלקה לאמנות בצלאל. מתן מציג בתערוכות במוזיאונים ובגלריות בארץ ובחו"ל, ומיוצג על-ידי גלריה נגא לאמנות עכשווית

      מתן בן-טולילה נולד בקבוצת יבנה (1978). חי ויוצר בירושלים. צייר, בוגר תואר ראשון ושני במחלקה לאמנות בצלאל. מתן מציג בתערוכות במוזיאונים ובגלריות בארץ ובחו"ל, ומיוצג על-ידי גלריה נגא לאמנות עכשווית

      גיליון חורף 2023 / כרך 14(4)
      לראש העמוד